کارهایی از قبیل تعریف تمرین، پروژه، اطلاع رسانی و به اشتراک گذاری منابع در خارج از دانشگاه ادامه پیدا میکند. این روزها شاهد این هستیم که برای ارتباط و تعاملات بهتر، اساتید و دانشجویان از ابزارهایی مانند تلگرام استفاده میکنند. اما بسیاری از افراد به دلیل نقض حریم شخصی حاضر به استفاده از اینگونه ابزارها نیستند؛ بنابراین نیاز به یک جایگزین مناسب برای ارتباط بین اساتید و دانشجویان احساس میشود. این جایگزین، یک سیستم مدیریت آموزش الکترونیک است که هدف آن بهبود تعاملات و ارتباط آکادمیک و آموزشی میباشد. نمونه های خارجی سیستمهای مدیریت آموزش الکترونیک مانند پیازا و ادمودو، یا به دلیل محدودیتهای ترافیک و پهنای باند اینترنتی یا قابل استفاده نیستند و یا سرعت استفاده از آنها پایین است. دیگر نرم افزارهای متن باز مانند مودل نیز برای گسترش نیاز به دانش قوی در برنامه نویسی و آشنایی با پیکره بندی آنها دارند. از طرف دیگر، بسیار کم پیش می آید که این سیستمها با توجه به نیازمندی های اساتید و دانشجویان داخل ایران تغییر کنند.
شاگردانه اولین سیستم آموزش الکترونیک است که در داخل کشور به وجود آمده است. قابلیت های نسخه اول شاگردانه عبارتند از "ایجاد کلاس توسط استاد و پیوستن دانشجویان به آن، ارسال پیام و اطلاع رسانی، ارسال تمرین، مخزن منابع برای کلاسها، کتابخانه شخصی اساتید و کوله پشتی شخصی دانشجو ".
امیدواریم شاگردانه بتواند در راستای بهبود و ارتقای ارتباط اساتید و دانشجویان در فضای مجازی گامی مؤثر بردارد و به جامعه آکادمیک کشور خدمت کند.